Thailand

Gardinhotellene i Thailand

0 Shares

Vi bor i en sidevei tilknyttet Ekkamai-gaten i Bangkok. Selv om denne bydelen ikke er på turistenes radar, er den veldig godt kjent i Thailand. På Ekkamai befinner noen av byens fineste nattklubber seg, og på kveldene kan man observere et jevnt tilsig av luksusbiler av merker jeg aldri har sett i Norge.

Dette er langt fra noe sted man forbinder med «red light district». I alle fall er det ikke noen slike steder her som jeg kjenner til. Likevel finnes det et gardinhotell i denne gaten.

De kalles «rongræm manrood» (โรงแรมม่านรูด), som direkte oversatt betyr «gardinhotell». Som navnet antyder, er det et hotell med gardiner, eller et motel for å være helt presis.

De fungerer slik at man kjører inn på gårdsplassen og velger en ledig garasjeplass, eller får hjelp av vakten til å gjøre det. Det er enkelt å se hvilke plasser som er ledige fordi de har gardinen trukket fra.

Når man har valgt seg en plass og satt fra seg bilen, trekkes gardinen for slik at hele bilen og nummerskilter skjules. Deretter går man inn i rommet gjennom døren foran parkeringsplassen.

Rommene er rimelige og kan leies på dag eller timebasis. Jeg antar at det siste er mer aktuelt for de fleste. Disse hotellene brukes ifølge min thai-venn for det aller meste av folk som ankommer med elskere som ikke er deres vanlige partnere.

De brukes også i noe mindre grad av unge kjærestepar som fortsatt bor hjemme hos foreldrene. I Thailand bor man gjerne sammen med storfamilien til man runder 30. Men ifølge vennen min er det mer vanlig at slike sjekker inn på et normalt hotell fordi de ikke har noe å skjule.

Bil bak gardin

Personvern er selve poenget med gardinhotellene. Man trenger ikke gå innom resepsjonen for å sjekke inn, det ordner du med vakten. Bilen din er skjult av gardinet, og identiteten din spør de ikke etter.

Derfor har gardinhotellene har et frynsete rykte i Thailand. De benyttes nemlig også av alle andre typer mennesker som ikke vil bli oppdaget. Et kjapt Google-søk på thai bringer frem nyhetsartikler som omhandler narkotika, drap, og selvmord på slike hoteller.

(Hotellet på bildene var ikke involvert i noen av episodene jeg leste om.)

Gardinhotell sett forfra

Gardinhotellene er som regel gamle, og mange tror at de er hjemsøkt av de potensielle ofrene. Thai-vennen min fortalte meg at det ofte er montert speil i taket over sengen, og at man der kan se sjeler som går igjen og kryper under sengen hvis man er uheldig.

Videre har jeg hørt at slike hoteller ofte har navn som bare er tall, vanligvis samme sifferet gjentatt flere ganger, slik som gardinhotellet i bildet over. Det skal også være vanlig at gardinhotellene har tema-rom, noe jeg forøvrig har sett på andre hoteller i Thailand. Det kan være for eksempel europeisk eller egyptisk tema, eller noe mer kinky.

Alt dette er selvfølgelig bare min oppfattelse, og langt fra noen fasit. Jeg har ikke vært på et gardinhotell (det hadde jeg sikkert ikke innrømmet uansett ?). Men jeg synes slikt er spennende, og derfor skriver jeg dette innlegget.

Hva synes du? Er gardinhotell noe vi mangler i Norge?

0 Shares

Leave a Reply