Thailand

Strandcamping i Rayong

0 Shares

Jeg hadde aldri sovet i en campingvogn før, og finnes det et bedre sted å prøve enn en tropisk strand, tenkte jeg. Derfor hoppet jeg lett på dette konseptet hvor man leier en fullt utstyrt campingvogn plassert på stranden i Rayong, sørøst i Thailand.

Strandcamping pyntet med lys om natten

Campingplassen bestod av 5-6 campingvogner med bad og toalett, og selvsagt aircondition. Vognen vår hadde to dobbeltsenger og en køyeseng, og utenfor hver vogn var det fire fluktstoler og et bord. Fellesarealet var pyntet med diverse Instagram-vennlige props, og det var tilstrekkelig opplyst om natten.

Restaurant på stranden i Thailand

Det var også en koselig thairestaurant og bar av type beach shack, og selvfølgelig et utendørs massasjetelt (duh) plassert mellom vognene og restauranten.

Utsikt over stranden fra campingvognen

Utsikten fra sengen i campingvognen var upåklagelig.

Jonas som drikker øl og en kjølebag med drikke

Det er meget behagelig med strandferie i Thailand, selv i regnsesongen under en verdensomspennende pandemi. Det vil si, om du klarer å komme deg inn i landet. Siden vi bor i Bangkok, var dette stedet bare to og en halv times kjøretur unna. Restauranten hadde det meste av drikke til en overkommelig pris. Kjølebagen med cava hadde vi med hjemmefra, og isen hentet vi fra 7-eleven.

Urørt strand i Rayong

Øyen du kan se i det fjerne på bildet over er det Koh Samet – det mest kjente turistmålet i Rayong-provinsen.

Stranden foran campen var naturlig og finkornet. Det gir pene bilder, men mange glemmer at på en urørt strand er det heller ingen som plukker søppel som driver i land. Derfor vil du finne mer tomflasker og slikt ved høyvannsmerket enn det ville vært på en strand som ble ryddet daglig. Det er heller ingen stoler eller skygge, noe som begrenser hvor mange minutter man kan oppholde seg der med norsk hudtype, selv om man bruker solfaktor 50 pluss.

Det var gøy å prøve strandcamping, men jeg tror jeg foretrekker hotell eller strandhytte. Det var ikke noe galt med stedet. Vognen var OK, og sikkert bedre enn de fleste andre siden den hadde innlagt vann, strøm, og aircondition (en nødvendighet i Thailand). Det er bare at jeg ikke er noen stor tilhenger av konseptet camping, så dette oppholdet var nok å kaste perler for svin.

En annen ting jeg også har opplevd andre steder, er at det kanskje ikke er så lurt å bo rett i strandkanten. Det ser veldig idyllisk ut, men jeg blir faktisk litt sliten av å høre den konstante buldringen fra bølgene flere dager på rad. Det er bedre om man kan gå en kort vei vekk fra stranden og slappe av om kvelden.

Uansett er jeg glad vi testet det. Campingplassen er merket av på kartet over dersom du er interessert i å finne ut hva den heter og hvor den ligger. Opphold kan bestilles via nettsiden deres eller på vanlige hotellbookingsider.

0 Shares

Leave a Reply