Digital nomade

Nå skal vi gjøre drømmene til virkelighet!

0 Shares

«Det hadde vært spennende å flytte til utlandet! Kanskje drive en bar i Syden?»

«Tenk så digg det hadde vært om ferien var 12 måneder, i stedet for 12 dager!»

«Kanskje vi bare skal selge alt og flytte til varmen?»

Hvor mange ganger har du ikke hørt noen si dette, eller en variant av det. Og hvor mange av dem har faktisk gjort det?

Nettopp. Veldig, veldig få. Sannsynligvis ingen.

Men nå gjør Jonas og jeg det!

Vi har sagt opp jobbene våre, skal selge leilighet og bil, og pakker katten og kofferten i november. Da flytter vi til Thailand og blir digitale nomader!

Les Jonas’ historie her.

Gleder meg til å bestemme selv

Det er jo litt galskap, det er ingen tvil om det. Men samtidig så er det jo egentlig ikke så big deal. Fordi, hva er det verste som kan skje? At vi ikke trives, eller ikke får det til å gå rundt. Og da flytter vi hjem til Oslo igjen, og får oss vanlige jobber. Vi er heldige sånn, at vi er norske og har et sikkerhetsnett.

Vi har begge alltid jobbet i vanlige jobber med fast arbeidstid og kontorer. Nå kan jeg bare snakke for meg selv, men jeg har hatt spennende jobber på flotte arbeidsplasser med gode kolleger. Det er ikke derfor jeg har sagt opp. Jeg stortrives i jobben jeg har hatt de siste fem årene.

Men det er ikke til å unngå at det med fast arbeidstid og at man må være et fast sted hver eneste dag, ikke er drømmesituasjon. Jeg trives bedre når jeg kan styre det selv. Når jeg kan gjør det jeg vil, når jeg vil.

Jeg er kreativ på morgenen, og har lite kreativitet igjen etter klokken 14. Når jeg jobber for meg selv, kan jeg ta hensyn til det. Da legger jeg de kreative oppgavene på morgenen, og svarer på mail, gjør regnskap og mer tekniske oppgaver på ettermiddagen.

På en arbeidsplass kan man ikke ta slike hensyn. Der kan det være møter fra 9-14, og så må jeg lage noe kreativt etter det fordi det er da jeg har tid.

Nå gleder jeg meg til å kunne legge opp arbeidsdagen etter mine behov og min kapasitet.

Vi flytter til Bangkok

Vi har vært i Thailand mange ganger på ferie, både i Bangkok og på typiske turistplasser. Vi trives veldig godt, og liker både landet og folket. Vi har valgt å bosette oss i Bangkok fordi vi er storbyfolk, rett og slett. Det er skikkelig digg med strender, men de små turistplassene er akkurat det. Små.

Vi liker at det skjer ting. At det er liv og røre. Nye restauranter og nye folk. På små steder som Patong eller Pattaya møter du på de samme turistene på de samme stedene, hver kveld.

Bangkok er ekte. Det er skittent, og bråkete. Det er stort, og folkerikt. Og det er spennende.

Vi vet ikke hvor lenge vi blir borte. Det tar vi litt som det kommer. Det eneste jeg vet er at jeg er veldig spent, og at tiden frem til november kommer til å gå altfor fort.

Plutselig sitter vi der i Bangkok, før vi vet ordet av det. Da blir drømmene til virkelighet!

0 Shares

2 Comments

 1. Rie Aleksandra

  31. mai 2018 at 19:30

  Dere to er helt RÅ, og jeg gleder meg til å følge dere på denne reisen. Utrolig tøft og modig av dere begge to! Blir spennende å lese om livet som laptopnomader, og jeg håper at jeg slår følge, om enn ikke til Thailand, innen kort tid. 😉

  1. Lene

   1. juni 2018 at 09:17

   Hihi, tusen takk Rie! Vi gleder oss veldig til å dele med deg, og jeg er helt sikker på at du slår følge om ikke altfor lenge ☀️?

Leave a Reply