Digital nomade

6 ting alle lurer på når vi sier vi skal flytte til Thailand

0 Shares

Det er veldig morsomt å fortelle venner, familie og kolleger at vi har sagt opp og skal flytte til Thailand. Det er jo mange som ikke følger oss på Facebook eller Instagram, og ikke har fått med seg planene våre, så de blir veldig overrasket.

Jonas: Jeg har sagt opp jobben for å bli digital nomade

Lene: Nå skal vi gjøre drømmene til virkelighet

Det varierer litt hvordan de reagerer. Noen synes det høres helt vilt ut, mens andre kanskje blir litt misunnelige.

Men uansett hvordan de reagerer og hva de synes, så lurer de faktisk på akkurat de samme tingene. Det er nemlig noen spørsmål jeg alltid vet kommer, når jeg forteller om planene våre.

Her er 6 ting alle lurer på når vi sier vi skal flytte til Thailand:

1. Åh, skal dere bo i Bangkok?

De aller fleste forventer at vi skal bo ved stranden, når vi sier at vi skal flytte til Thailand. De tror vi skal bo i Pattaya, eller Phuket. Eller kanskje Koh Samui.

Det er nok fordi det er det vi forbinder med Thailand. Det er jo derfor vi drar der om vinteren. For å nyte solen og bade og kose oss. Så det er jo ikke så rart, egentlig.

Men vi liker storbyliv og at det er masse folk og ting som skjer. Vi liker å kunne gå på kafe og jobbe, ha masse butikker rundt oss, og kunne spise på forskjellig restaurant hver kveld hvis vi vil det.

Og så er det jo ikke langt fra Bangkok til strandlivet. Det går direktebuss fra Bangkok til Pattaya. Den koster cirka 25 kroner, og tar et par timer.

Det er også mange andre strandbyer i nærheten av Bangkok, det er bare at de er mer brukt av de lokale, så vi nordmenn kjenner ikke like godt til dem. I tillegg går det mange fly fra Bangkok til både Phuket og mange andre strandsteder.

Det er heller ikke til å legge skjul på at det er mye drikking og bråk i strandbyene, og det hadde vært slitsomt å konstant være blant turister som fester hardt hver kveld.

2. Hva gjør dere med katten?

Vi deler ofte bilder av katten vår, Ina Tangen, på sosiale medier, så de fleste har fått med seg at vi har katt. Det er ikke det første de spør om, men når vi har snakket litt, kommer de nesten alltid på det, og lurer på hva vi skal gjøre med katten.

Vi tar henne med, selvfølgelig. Enten blir hun med, eller så flytter vi ikke.

Det er heldigvis ingen karantene. Vi må fikse pass og vaksiner og sånt, og sende inn et skjema til thailandske myndigheter. Men når det er gjort, er det en relativt enkel sak å få henne med.

3. Hvordan skal du tjene penger/skal du få deg jobb i Bangkok?

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg skal tjene penger nå, mens de fleste spør Jonas om han skal få seg jobb i Bangkok. Det er nok fordi han er dataingeniør og kan jobbe hvor som helst fordi det meste foregår på engelsk uansett.

Jeg skal satse på Blogg Bedre, og lansere onlinekurs jeg skal selge. Jeg kommer også til å lage nettbutikk, og ta konsultasjoner hvis jeg trenger det.

Jonas skal jobbe som konsulent med fokus på software og nettsider, og ta oppdrag for personer og bedrifter som trenger det. Han kommer også til å fortsette å bygge opp sin blogg VHDL Whiz, og lansere onlinekurs etter hvert.

4. Hvor lenge skal dere bli?

Det er mange som er spente på hvor lenge vi har tenkt å bli, og om vi kommer hjem igjen eller ikke.

Svaret er: vi vet ikke!

Vi tar det som det kommer. Kanskje vi blir fire måneder. Kanskje vi blir ett år. Kanskje vi blir enda lengre. Kanskje vi flytter et annet sted. Vi vet ikke.

Vi kommer til å bare ta det som det kommer, fordi vi må se hvordan vi trives, og hvordan ting går. Det kan jo også hende at vi finner ut av vi vil flytte tilbake til Norge etter en stund.

5. Skal dere kjøpe leilighet?

I Norge er vi så indoktrinert med at man kjøper leilighet eller hus så fort som mulig, så dette er nesten det første folk spør om.

Nei, vi skal ikke kjøpe leilighet i Bangkok. For det første er det vanskelig for utlendinger å eie eiendom i Thailand. Hvis man skal kjøpe land og bygge hus, må man gjøre det sammen med en thai. For det andre er det billig å leie, og vi har ikke behov for å eie.

Siden vi ikke vet hvordan vi trives eller hvilken bydel vi liker best, er det også fint å enkelt kunne si opp en leieavtale og flytte hvis vi ønsker det.

6. Skal du leie ut leiligheten i Oslo?

De fleste antar at jeg skal leie ut leiligheten i Oslo mens vi er borte. Det føles nok kanskje som et sikkerhetsnett, og en slags trygghet i å ha noe igjen i Oslo.

Men nei, jeg selger leiligheten min. Det er flere grunner til det. Hvis man leier ut i mer enn et år og så vil selge, må man skatte av overskuddet. Det er jeg veldig lite interessert i.

Vi har trives godt der vi bor, men hvis/når vi kommer hjem kunne vi tenke oss å bo et annet sted. Hadde det ikke vært for at vi visste at vi skal flytte til Thailand, hadde vi flyttet internt i Oslo for lenge siden.

I tillegg trenger jeg å ha overskuddet fra salget som en buffer og egenkapital når vi flytter.

Det var de 6 tingene alle lurer på når vi forteller om planene våre! Har du noen andre spørsmål?

0 Shares

Leave a Reply