Digital nomade

Hvorfor jeg jobber for å bli digital nomade

0 Shares

I denne videoen forteller jeg om motivasjonen bak det å slutte i jobben for å bli digital nomade. Se videoen for å høre mine tanker om det vanlige arbeidslivet, og hvorfor det ikke passer for meg.

For meg handler det ikke bare om å kunne reise hvor som helst, når som helst. Å være digital nomade handler først og fremst om frihet. At jeg nå bor i Bangkok er egentlig bare en konsekvens av at jeg ikke lenger er bundet av et arbeidsforhold som tvinger meg til å være et spesifikt sted hver dag.

Karrieren er enkleste utvei

Jeg hadde en bra jobb i Oslo, og jeg jobbet med noe jeg likte. Men det er et paradoks at man reiser til et sted hver dag for å jobbe, og ender opp med å ikke jobbe mesteparten av tiden. Jeg brukte mesteparten av arbeidsdagen på ting som ikke ga noen verdi for bedriften. Det er ikke noe galt med det stedet jeg jobbet, slik er det alle steder hvor folk får betalt for å tilbringe åtte timer på et kontor, fem dager i uken.

Karrierestigen er enkleste utvei, man trenger ikke gjøre stort annet enn å møte opp, resten går av seg selv. Problemet er bare at man kaster bort den beste delen av dagen, og de beste årene av livet på noe man egentlig ikke vil. Det er helt OK å være på jobb, og derfor holder man ut. Men hvis vi skal være helt ærlige med oss selv, er det egentlig ikke der vi har lyst til å være.

Hvordan kommer man seg ut av det?

Løsningen er like frustrerende som den er enkel; du må lage din egen jobb. Du må finne et produkt eller en tjeneste som du kan selge via internett. Hva det skulle være, avhenger av deg og dine evner. Din løsning på problemet vil være en annen en min løsning.

Det finnes ikke noen stilling som digital nomade som du kan søke på, du må finne på noe selv.

Det du trenger er en plan, en plan som du gjennomfører. Og så trenger du noen oppsparte midler. Så sier du opp jobben, og så er du igang.

Hva er det verste som kan skje? At du bruker opp pengene, kommer tilbake, og fortsetter som før. Ikke akkurat en stor risiko å ta.

0 Shares

Leave a Reply