Digital nomade

Nå rydder, kaster og selger jeg tingene våre over en lav sko!

0 Shares

Herregud så mye rart vi sparer på. Jeg tror innerst inne er vi alle skap-mini-hoarders. Det føles i alle fall sånn, nå som jeg har begynt å gå igjennom alle tingene våre og rydder unna ting.

Vi skal ikke flytte før i november, men jeg har allerede begynt å forberede salg av leiligheten og flyttingen. Ikke så overraskende, vil sikkert de som kjenner meg si ? Jeg er veldig glad i å bare komme i gang med ting, når jeg vet jeg skal eller må gjøre noe.

Tre grunner til at jeg rydder allerede

Men det er ikke bare derfor jeg har begynt å gjøre klart allerede. Det er flere andre grunner, som er både viktige og gode.

Jeg hater stress. Jeg orker bare ikke å måtte stå med alt en uke før, og jobbe livet av meg. Da vil jeg mye heller starte nå, og ha god tid til å gjøre det.

Jeg skal har planlagt en lansering for min business Blogg Bedre før vi flytter. Det kommer til å kreve veldig mye av meg, og jeg har derfor ikke hverken tid eller ork til å rydde og kaste samtidig.

Vi har altfor mange ting, og når vi skal selge må det en del ting ut av leiligheten. Den er overmøblert og overfylt, noe som ikke gjør seg så bra hverken på bilder eller visning. Så det er bevisst at jeg har begynt å tømme den allerede, så den tar seg bedre ut. Og visning og salg vil skje i august, så da må det jo gjøres før den tid uansett.

Trenger jeg 10 nesten like vaser i glass? Nei… Det føles godt å rydde opp i tingene, jeg har lagret veldig mye jeg ikke trenger.

Lav terskel for å kaste

Heldigvis har vi bare en leilighet på 53 kvadratmeter, i tillegg til en bod på rundt 4 kvadratmeter. Dermed er det selvfølgelig begrenset hvor mange ting vi har. Men det er allikevel overraskende hvor mye drit man får plass til ?

Alle som har flyttet, vet at det er en fin anledning til å rydde og kaste mange ting. Men normalt sett når man flytter, så skal man videre til ny bolig. Og da tar man med seg det aller meste. Man rydder litt, kvitter seg med noe, men det meste skal med videre. Da blir det også vanskeligere å kaste ting.

Jeg har flyttet før, og vet hvordan den prosessen er, men akkurat der merker jeg stor forskjell denne gangen. Det er noe mentalt som er annerledes. Terskelen for å kvitte meg med ting er veldig mye lavere denne gangen.

Jeg tror det er fordi vi ikke skal inn i ny bolig, men må lagre alt mens vi er i Thailand. Og det må vi betale for… Så jeg gidder rett og slett ikke å lagre mer enn nødvendig, fordi jeg ikke vil eller kan betale mer enn nødvendig!

Finn er min beste venn

Jeg snakker selvfølgelig om finn.no. Jeg har lagt ut en hel haug av ting der nå den siste tiden! På et tidspunkt hadde jeg vel 6 annonser samtidig. Men det er så praktisk og fint å kunne selge og gjenbruke ting, så jeg kvitter meg med det jeg kan på den måten.

Jeg har solgt et fotoapparat og flere objektiver. Jeg har solgt en reol til verandaen. Jeg har gitt bort TV-benken til en polakk som ga meg en pose Daim-sjokolade tilbake. Skulle nesten tro han kjente meg.

Jeg har også solgt nesten alle baketingene mine. Jeg drev en dessertblogg før jeg startet Blogg Bedre, og herregud så mange ting jeg hadde samlet opp til den. Kakeformer, sjokolade-dyppere, fondantkjevle, en hel boks med silikonformer av forskjellig slag, og masse annet. Det solgte jeg samlet som en forundringspakke til en annen matblogger, som fikk en veldig god pakke til en rimelig pris, og jeg slapp å bare kaste det. Win win ?

Jeg har også gitt bort mange poser og søppelsekker med tøy, som jeg håper kommer dem som trenger det til nytte. Noen i Norge vil nok ha mer bruk for den søppelsekken med boblejakker enn meg ?

Beholder scooterne

Vi kvitter oss selvfølgelig ikke med alt nå, og det vil også være ting som skal lagres. Nå gjør jeg mest klar til boligstyling og salg, og så får vi ta en ny gjennomgang senere når det er gjort. Vi kommer i alle fall til å selge det meste av møblene, det er ikke noe å lagre på.

Men vi har også masse fotoalbum og gamle minner som må lagres, i tillegg til at vi vil beholde scooterne våre. Vi kommer til å komme hjem i litt lengre opphold til sommeren, og da har vi veldig lyst til å kunne kjøre rundt i Oslo. Begge scooterne er nedbetalte, så det er bare forsikring og veiavgift som må betales. Da frister det å la dem stå og vente på oss.

Vi må finne en måte å lagre det vi trenger å lagre etter hvert. Men det får vente litt.

Enn så lenge er jeg mest fornøyd med å ha kvittet meg med så mye allerede, det føles befriende!

Vi elsker å farte rundt i sommeroslo med scooterne våre, så de kommer vi til å lagre.

0 Shares

Leave a Reply