Thailand

Derfor velger vi å bo i Bangkok fremfor strandbyene

0 Shares

Når jeg forteller folk at vi skal flytte til Thailand, antar de fleste at vi skal bo i en av feriebyene. Det synes jeg ikke er rart i det hele tatt. Jeg ville nok automatisk tenkt det samme selv. Hvem har ikke tenkt den tanken da de var på ferie i et eller annet tropeparadis?

Jeg er langt fra noen Thailand-ekspert, men jeg har vært på noen av de mest kjente turiststedene. Nærmere bestemt Pattaya, Phuket, Koh Samui, og selvfølgelig Bangkok. Likevel føler jeg meg sikker på at vi kommer til å trives med å bo i Bangkok.

Les mer: 6 spørsmål alle stiller oss når vi sier vi skal flytte

Ikke konstant sydenstemning

Jeg liker strandbyene, det er jo derfor vi reiser dit på ferie. Men sannheten er at etter ti dager er jeg ganske lei av sydenlivet. Etter å ha spist på alle de beste restaurantene og gått igjennom kjøpesentret noen ganger, begynner man å kjede seg.

Det er konstant partyfaktor og selgere og innkastere som maser på deg hver gang du går forbi. Hver eneste kveld blir gatene fylt av fulle briter som raver rundt i wifebeatere med logo av lokale ølmerker. Hele sirkuset opprettholdes av at det ankommer nye lass med turister hver fjortende dag.

I Bangkok er det også mange turister. Faktisk var Bangkok den mest besøkte byen i verden i 2017. Men byen er så mye mer enn det. Strandbyene eksisterer ene og alene for turistene, mens Bangkok er en ordentlig by. Det er en veldig stor by, slik at det ikke er turismen som dominerer bybildet.

Jo større, jo bedre

Når man tenker på Thailand, tenker man automatisk pår badebyene som Phuket eller Koh Samui. Les hvorfor vi likevel har valgt å bo i Bangkok.

Her kan du se omrisset av Bangkok lagt over Stor-Oslo

Jeg er en urban person. Jeg trives bedre i byen enn på landet. Jeg foretrekker større byer fremfor mindre byer. Faktisk er det slik at jo større og tettere byen er, jo mer liker jeg den.

Det er snart 15 år siden jeg flyttet fra hjembyen min, Tromsø. Jeg bodde en liten stund i Stavanger, men endte fort opp i Oslo. Jeg har blitt en av de mange nordlendingene som er permanent emigrert sørover. Det er derfor det er så mange nordlendinger i Oslo. Alle de urbane menneskene i Norge ender før eller siden opp i Oslo eller Bergen, de eneste store byene i Norge.

Bangkok er en enormt stor by. Det bor 8,2 millioner mennesker der, 14,6 millioner hvis man regner med drabantbyene. Den er også veldig kompakt med over hundre skyskrapere. Med andre ord, stor nok til at man slipper å treffe på eksen hver gang man drar til byen.

En variert by

Akkurat som New York har Central Park har Bangkok Lumpini Park

Turistene som besøker Bangkok for første gang ender stort sett opp på de samme stedene. De legger ruten innom de mest kjente templene, avbrutt av et cruise på elven eller en fuktig kveld i Khao San Road.

Bangkok byr på mange forskjellige opplevelser. Gjennom templene og kanalbåtene kan man få en følelse av Østens mystikk. Eller man kan sitte på en rooftop bar på toppen av en skyskraper og skue utover en moderne by.

Hvis man trenger en pause fra betongjungelen kan man ta turen til Bang Kachao som er byens grønne lunge. Det er en 16 kvadratkilometer stor halvøy som ligger i utkanten av byen. Eller man kan ta en dagsutflukt til en av de nærliggende strandbyene. Det finnes også store parker inni byen som for eksempel Lumpini Park.

Høy standard

Denne suiten midt i Bangkok kostet oss 596 kroner natten

I Bangkok kan man i stor grad leve som i Norge. Alt har vestlig standard, hvis man betaler for det. Leilighetene er stort sett nyere og finere enn de man finner i Oslo, og selvfølgelig rimeligere.

Man kan spise god og billig thaimat, men man finner også alle slags vestlige restauranter man kan tenke seg. Enten man vil ha burger, amerikansk barbecue, eller italiensk pizza. Det er bare å slå opp i Tripadvisor og sortere på antall stjerner.

Det finnes butikker hvor man kan få tak i alt man trenger eller ikke trenger i Thailand, som for eksempel boblejakker. Det finnes mange enorme kjøpesentre, et av dem er større enn noe annet kjøpesenter i Europa eller USA. Et annet inneholder kun elektronikkbutikker i fem etasjer.

Føles mer ekte

Bangkok er ekte Thailand. Hvis noen påstår noe annet, så lurer jeg på om de også mener at millioner av thaier som bor der bare er statister? Det er de ikke. Dette er hovedstaden i Thailand, og dermed selve definisjonen på moderne thaikultur.

I motsetning til feriebyene som domineres av turister, er Bangkok til for thaiene. Man merker at det er en annen stemning i byen. Tempoet er raskere. Bangkok er en businessby. Folk er penere kledd. Ingen går rundt i singlet, bortsett fra en og annen nordisk turist.

De enser ikke hvite folk som går rundt i byen. Thaiene er opptatt med sine egne ting, ikke av å kaste utlendinger inn i nærmeste bar. Det er deilig å være i en ekte by som ikke er lagt opp for å appellere til ferierende utlendinger.

0 Shares

Leave a Reply